Stoppa polisbrutaliteten

Stoppa_polis_bru

 

Det har pratats mycket i media om ungdomar som angriper polisen. Det som det nästan aldrig pratas om är när polisen angriper och misshandlar ungdomar. Man behöver inte vara speciellt smart för att förstå att det finns anledning till det utbredda missnöjet med polisen.

Många är de som har blivit mycket hårdhänt behandlade trots att de inte gjort motstånd. Det bryter upp armarna bakom ryggen och trycker ner en i asfalten. Flera har också dött av detta när de sätter ett knä i ryggen. Handklovarna pressar de ofta så hårt om handlederna att man förlorar känseln.

Polisens auktoritet över arbetarklassens ungdomar bygger inte på respekt eller förtroende utan på våld och hot. Det hotar med att man kan bli bortförd därför att man ”stör ordningen”. Polisen använder även en paragraf som heter ”Störande av allmän ordning” för att skrämma bort vittnen till deras övergrepp och för att köra ut ungdomar i skogen och släppa av dem där, i mörkret.

Polisen uppträder ofta arrogant och hotfullt helt i onödan och rasistist skitsnack är helt normalt för dem. Många är trötta på att behandlas som djur av polismakten som gång på gång berövar oss vår värdighet. Vi förtjänar respekt och det är dags att vi gör motstånd och börjar övervaka polisen precis som de övervakar oss.
Ladda ner affischen för den nya kampanjen mot polisbrutalitet här.

Skriv ut den, beställ den och sätt upp den där du bor.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s