Leve den proletära feminismen

”Kvinnor liksom män är reaktionärer, centrister eller revolutionärer. De kan således inte tillsammans utkämpa samma slag. I det nuvarande mänskliga panoramat skiljer klassen individerna åt mer än könet” (José Carlos Mariátegui)

I Sverige har kvinnofrågan länge diskuterats, idag så kallar sig majoriteten av vänstern för feminister. Men det som nästan ingen i ”vänstern” verkar förstå är att de olika feminismerna tjänar olika klassers intressen, att det finns borgerligsmåborgerlig och proletär feminism. Eftersom att vi lever i ett kapitalistiskt samhälle, där borgarklassens diktatur råder, där borgarna har all makt, där arbetarklassen ständigt utsugs, och där patriarkatet är oskiljaktigt från privategendomen och det kapitalistiska systemet, så kan ingen kamp eller ideologi ställa sig utanför detta, antingen är man på förtryckarens eller den förtrycktas sida. Denna sanningen gäller även feminismen, därför väljer vi självklart den proletära feminismen, och inte småborgerliga feminismer som ”radikalfeminism”. Istället för att lyfta upp arbetarkvinnorna samt deras kamp och krav, så ställer de småborgerliga ”vänster” feministerna  borgarkvinnornas  krav, som att t.e.x. ha fler kvinnor i borgarnas riksdag eller ha fler kvinnliga chefer. De proletära kvinnorna har inget att vinna på dessa idiotiska krav som ställs av de så kallade ”vänster” partier och grupperna. De har inget att vinna på lögnerna om att ”alla män är fiender” eller ”kvinnans fredliga natur” eller om hur kvinnoförtrycket ska lösas genom att delta i borgarnas val. Men de har allt att vinna på att kämpa tillsammans med sina klassbröder och systrar för sina egna krav, och att förena sig under maoismen.

 

Vi har därför nu inför 8 Mars bestämt oss för att använda två nya affischer om den proletära feminismen. Som kan laddas ner här och här.

Samt att publicera och reproducera dokumentet ”Marxism, Mariategui and the women movement” av Perus Kommunistiska Parti.

 

Leve den proletära feminismen!

För en klasslinje i kvinnorörelsen!

 

Annonser

One thought on “Leve den proletära feminismen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s